Cabernet Sauvignon Sonoma County 'Director's Cut'

Koffie, leer, tabak, pruimen, kruidig en zwoel. Toegankelijk, munt en vanille, pruimen en leer, soepel. Krachtige rode wijn. Lekker bij een mooie hamburger, gegrilde entrecote, tortellini met pesto, belegen kazen. 
Awards:
Oogstjaar 2019 - GOLD (Mundus Vini)
 

Proefnotitie

Kleur Diep robijnrood.
Geur Warm, kruidig en zwoel, koffie, leer, tabak, pruimen en een vleugje munt.
Smaak Toegankelijk en krachtig, munt en vanille, pruimen en leer, soepel, confiture, jeneverbessen. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur 15-18℃
Serveersuggestie Lekker bij een mooie hamburger, gegrilde entrecote, tortellini met pesto, belegen kazen.
Jaar 2019
Land Verenigde Staten
Regio California
Druif cabernet, malbec, syrah, cabernet franc

Technische gegevens

Artikelnummer 060255
Wijnhuis Coppola
Alcoholpercentage 14.00
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 00739958079300
Barcode Doos 20739958079304

Beschrijving

Het terroir van de wijngaarden van Sonoma County is zeer uiteenlopend van karakter. Dat komt door grote verschillen in microklimaat, ondergrond, de expositie en hoogte. Daardoor levert een druif als de cabernet sauvignon op verschillende plekken in Sonoma County wijnen op met een heel eigen karakter. Daarnaast worden kleine hoeveelheden andere druiven toegevoegd: malbec (7%), syrah (3%) en cabernet franc (1%). Deze geven de wijn extra karakter en diepgang. De naam ‘Director’s Cut’ is daarom op zijn plaats. Het is de wijnmaker, de ‘regisseur’, die het karakter van de uiteindelijke wijn bepaalt. Het komt dus aan op zijn kunde bij het blenden van de verschillende componenten tot één wijn. Uiteraard wil Corey Beck een wijn maken in de stijl die we kennen van de hele serie ‘Director’s Cut’-wijnen: typisch voor de druif, verleidelijk, drinkbaar, maar tegelijk ook karaktervol, met heerlijk rijp fruit. Rijping vindt plaats op eiken vaten, gedurende 14 maanden. Er worden zowel vaten van Frans eiken als van Amerikaans eiken gebruikt.

Cabernet Sauvignon Sonoma County 'Director's Cut'

Login voor de prijs
Cabernet Sauvignon Sonoma County 'Director's Cut' is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding