Champagne aoc Brut 'Philipponnat' Magnum

Breed en open in de geur, met een duidelijk Pinot-Noir karakter, licht getoast, aangenaam rokerig, met een vleugje tabak en wat noten, gecompleteerd met een hint van citrusfruit. In de mond is hij zeer smakelijk, zacht en open, maar met voldoende frisheid en een uitstekende lengte, wat zachte zuren en rinsheid na. Het is niet alleen een perfect aperitief, maar ook een prima begeleider van klassieke visgerechten of van lichte salades met vis.
Awards:
92pt (Robert Parker)
92pt (Wine Spectator)

Proefnotitie

Kleur Bleekgeel met fijne belletjes.
Geur Breed en open, licht getoast, aangenaam rokerig, met een vleugje tabak en wat noten. In de finale een hint van citrusfruit.
Smaak Zeer smakelijk, zacht en open, maar met voldoende frisheid en een uitstekende lengte, wat zachte zuren en rinsheid na.
Serveertemperatuur 08-10℃
Serveersuggestie Niet alleen een perfect aperitief, maar ook een prima begeleider van klassieke visgerechten of van lichte salades met vis.
Land Frankrijk
Regio Champagne
Druif pinot noir, chardonnay, pinot meunier

Technische gegevens

Artikelnummer 047505
Wijnhuis Philipponnat
Alcoholpercentage 12.00
Inhoud 1,5
Flesafsluiting Kurk (mousserend)
Barcode Fles 03370894001009
Barcode Doos 03370892004309

Beschrijving

De naam van deze Champagne verwijst naar de voorouders van de familie Philipponnat, die hofleverancier waren van Lodewijk XIV, magistraten en de koninklijke burgemeesters van Ay. De essentiële kenmerken van het terroir van Mareuil sur-Ay, waar voornamelijk pinot noir druiven staan aangeplant, zijn duidelijk te herkennen in deze cuvée. Met als resultaat een uitstekende balans tussen structuur, vineus en een lang aanhoudende afdronk.

De basis-Champagne van Philipponnat heeft een zeer aantrekkelijk en rijp karakter. Het is een wijn die is gemaakt op basis van voornamelijk pinot noir druiven, aangevuld met kleine hoeveelheden chardonnay en pinot meunier. De druiven worden geoogst van niet minder dan 25 verschillende crus uit de beste delen van het Champagnegebied. De wijn ondergaat een rijping in de kelder van maar liefst twee tot drie jaar. Dat levert een wijn op die frisheid combineert met complexiteit.

Champagne aoc Brut 'Philipponnat' Magnum

Login voor de prijs
Champagne aoc Brut 'Philipponnat' Magnum is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding