Chardonnay 'Carmen Insigne'

Heerlijke volle en aromatische geur met banaan, mango en een vleugje karamel. Rijpe smaak met ananas, appel, gele pruim, verse nectarines en een vleugje witte grapefruit. Lekker bij dungesneden kalfsmuis met garnaaltjes en dragonmayonaise, gegrilde coquilles met vinaigrette of compote van rode grapefruit, kwartel met champagne-gember zuurkool en romige aardappelpuree.

Proefnotitie

Kleur Helder licht strogeel
Geur Volle, zachte en aromatische geur met ananas,banaan, mango en een vleugje karamel
Smaak Rijpe en rijke smaak met tonen van ananas, appel, gele pruim, nectarines en witte grapefruit
Serveertemperatuur 08-10℃
Serveersuggestie Dungesneden kalfsmuis met garnaaltjes en dragonmayonaise, gegrilde coquilles met vinaigrette of compote van rode grapefruit, kwartel met champagne-gember zuurkool en romige aardappel puree.
Jaar 2021
Land Chili
Regio Central Valley
Druif chardonnay

Technische gegevens

Artikelnummer 069510
Wijnhuis Carmen
Alcoholpercentage 13.00
Inhoud 0,75
Flesafsluiting stelvin
Barcode Fles 07804335784252
Barcode Doos 47804335784250

Beschrijving

Voor deze wijn wordt een combinatie van druiven gebruikt van verschillende wijngaarden. De gezonde, goed doorlatende bodems hebben een verscheidenheid aan oorsprongen (alluviaal, colluviaal, riviervocht, enz.) en texturen (mergel, klei, zand en slib). Ondanks de relatief droge weersomstandigheden stroomt overvloedig water voor irrigatie van het eeuwige ijs van het Andesgebergte door de bodem. De gewenste tijd om de druiven te oogsten is 's nachts, als de druiven nog koel zijn. De druiven worden dan ontsteeld, heel voorzichtig geplet en onmiddellijk geperst. Een deel van de verkregen most wordt beschermd tegen oxidatie gedurende het gehele proces, terwijl andere worden gefermenteerd zonder bescherming om enige oxidatie mogelijk te maken voor een grotere aromatische complexiteit, romigheid en volume in de mond. Fermentatie vindt plaats met zeer schone most en een lage temperatuur om de typiciteit en de maximale aroma's van vers fruit te garanderen.

Chardonnay 'Carmen Insigne'

Login voor de prijs
Chardonnay 'Carmen Insigne' is te bestellen in veelvoud van 6
Download Flesafbeelding