Chardonnay 'Rosso and Bianco'

Een wijn die past bij elke dag. Zo is het bedoeld. Chardonnay zonder houtrijping. Fris, fruitig met aangenaam ananas, papaya, perzik en peer in de geur. De wijn is soepel en heeft een hoge doordrinkbaarheid. Lekker bij schelp- en schaaldieren. Ook lekker bij milde, zachte kazen.

Proefnotitie

Kleur Citroengeel.
Geur Aangenaam ananas in de geur, papaya, perzik en peer, een vleugje abrikoos, wat honing, mooi breed en verleidelijk, heerlijk tropisch fruit.
Smaak Een soepele smaak, rond en gul, rijkdom, niet te zwaar, open, lengte, rondeur, heel verleidelijk en een beetje mollig, maar zeker niet te vet. Droge en soepele witte wijn.
Serveertemperatuur 12-16℃
Serveersuggestie Lekker bij schelp- en schaaldieren. Ook lekker bij milde, zachte kazen.
Jaar 2019
Land Verenigde Staten
Regio California
Druif chardonnay, pinot grigio

Technische gegevens

Artikelnummer 060240
Wijnhuis Coppola
Alcoholpercentage 13.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kunstof kurk
Barcode Fles 00739958093153
Barcode Doos 20739958093157

Beschrijving

Rosso & Bianco? Rood of wit? In dit geval is het een witte wijn, gemaakt van chardonnay met een druppel pinot grigio. Rosso & Bianco zijn wijnen voor het 'dagelijks leven', zoals ook de grootvader van Coppola vroeger maakte. Geen fancy wijnen, maar wijnen die elke avond op tafel stonden. Om een lichtere, frisse wijn te creëren, vindt de alcoholische vergisting plaats in RVS tanks in plaats van eikenhouten vaten. HHierdoor blijft het frisse fruitkarakter van de druif overeind. Na de gisting blijft de wijn enkele maanden rijpen op de lie. Hierdoor krijgt de wijn een ronder mondgevoel en wint het aan complexiteit.

Chardonnay 'Rosso and Bianco'

Login voor de prijs
Chardonnay 'Rosso and Bianco' is te bestellen in veelvoud van 12
Download Flesafbeelding