Cipriani

Cipriani

De cocktail wordt geboren in Harry's bar in Venetië

Evergreen Classic
Venetië, 1931: Harry's Bar opent zijn deuren. Tal van dichters, schrijvers, artiesten en beroemdheden worden er vaste klanten en schrijven mee aan de geschiendenis van deze bar. In 1948 wordt in Venetië de tentoonstelling van de grote renaissanceschilder Giovanni Bellini officieel geopend. Het geheim van de familie Cipriani, die al vier generaties klanten uit de hele wereld ontvangt, is luxe creëren door eenvoud. Op een zorgvuldig uitgekiende manier die de klanten even een vrij gevoel geeft. Luxe is de ziel van al wat met liefde gemaakt wordt. Eenvoud is vrijdheid.

De Bellini cocktail
In het orginiele recept van de Bellini zoals hij in Harry's Bar in Venetië geserveerd wordt, zijn de spumante brut en de pulp van witte mediterrane perziken perfect in evenwicht. Onze flessen bevatten dezelfde harmonie tussen een fruitige en een droge smaak, tussen intensiteit en frisheid.

Een zachte en verzekerde smaak
Deze cocktail van de hand van Giuseppe Cipriani heeft zijn succes te danken aan het eenvoudige en authentieke huwelijk tussen twee vruchten: de zachte en delicate smaak van de witte mediterrane perzik en de bruisende kracht van de Italiaanse spumante brut. Zijn elegante en aangename aroma verrast met een frisheid die de fruitige toetsen versterkt. Giuseppe, die de cocktail uit eerbetoon aan de schilder 'Bellini' noemt. In 2001 wordt Harry's Bar door het Italiaans ministerie voor Cultureel Erfoged uitgeroepen tot nationaal monument. Daarmee is de bar de enige openbare gelegenheid uit de twintigste eeuw die met deze eretitel is bekroond.

Zijn mooiste trofee, de Bellini.

Serveerwijze
Draai de fles voor het openen om de zachte pulp van witte perziken goed te vermengen met de levendigheid van de Italiaanse spumante.

1 artikel(en)

per pagina

1 artikel(en)

per pagina