Greco di Tufo docg 'Giallo d'Arles'

Een extreme interpretatie van greco di tufo, volgens de makers zelf. Het is een witte wijn met de structuur van een rode wijn. Geraffineerde smaak van appel, steenfruit en kweepeer, mineralige toets en een lange finale.
Awards:
Oogstjaar 2018 - 90pt (Decanter)
Oogstjaar 2018 - 92pt (Wine Spectator)
Oogstjaar 2020 - 5 sterren (Perswijn)

Proefnotitie

Kleur Goudgeel met een oranje gloed.
Geur Intense neus met aroma's van abrikoos, marmalade van kweepeer en appel.
Smaak Geraffineerde smaak van steenfruit, appel en een minerale toets. Het is een elegante wijn met een mooie balans tussen het rijpe fruit en de fijne zuren.
Serveertemperatuur 12-16℃
Serveersuggestie Lekker bij bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum. Ook heerlijk bij salade caprese.
Jaar 2022
Land Italië
Regio Campania
Druif greco

Technische gegevens

Artikelnummer 015410
Wijnhuis Quintodecimo
Alcoholpercentage 13.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 8056734900361

Beschrijving

De druiven komen van één wijngaard, de Giallo d'Arles wijngaard in Tufo. De wijngaard ligt op 450 meter hoogte en de bodem bestaat uit kalkhoudende klei. De druiven bereiken een optimale rijpheid en ontwikkelen een prachtige goudgele kleur met oranje tonen aan de zon-blootgestelde zijde. De oogst vindt medio oktober plaats als de druiven volledig rijp zijn. De druiven worden geperst en het sap wordt vergist deels (70%) in RVS en deels (30%) in nieuw eikenhout. De wijn rijpt vervolgens nog acht maanden op de fijne lies, waar regelmatig bâtonnage wordt toegepast. Bâtonnage is het rondhusselen van de gistcellen. Het maakt de wijn ronder en romiger van smaak. Quintodecimo noemt deze wijn zelf een 'extreme interpretatie' van greco di tufo. Het is een witte wijn met de structuur van een rode wijn. De naam Giallo d'Arles verwijst naar de kleur geel die 'onze' Vincent van Gogh gebruikte in zijn tijd in Arles. Het is een geel met een klein beetje rood erin, wat overeenkomt met de donkere kleur van de wijn.

Greco di Tufo docg 'Giallo d'Arles'

Login voor de prijs
Greco di Tufo docg 'Giallo d'Arles' is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding