Grüner Veltliner dac Organic 'Ried Reipersberg'

Een elegante grüner veltliner. Aroma's van kruiden, groene peper en gele pruimen. Sappig van smaak met heerlijke zuren en rijpe appel. Een droge en soepele witte wijn. Prima als aperitief, lekker bij risotto met groen asperges.
Awards:
Oogstjaar 2021 - 4 sterren (Perswijn)

Proefnotitie

Kleur Diep strogeel.
Geur Heerlijk kruidig, vleugje groene peper, gele pruimen, appel, bloemen, aantrekkelijk.
Smaak Elegante en sappige smaak, heerlijke zuren, levendig, met veel mineraligheid, rijpe appel, niet streng. Droge en soepele witte wijn.
Serveertemperatuur 10-12℃
Serveersuggestie Prima aperitief, lekker bij risotto met groene asperges, salade met rucola en geitenkaas, zachte kazen.
Jaar 2022
Land Oostenrijk
Regio Weinviertel
Druif gruner veltliner

Technische gegevens

Artikelnummer 077310
Wijnhuis Gruber Roschitz
Alcoholpercentage 13.00
Inhoud 0,75
Flesafsluiting stelvin
Barcode Fles 9005634993873
Barcode Doos 9005634993866

Beschrijving

De wijnstokken zijn van west naar oost geplant zodat het blad de druiven tegen te veel zon beschermt, maar de ranken genieten tot laat in de middag van de zonnestralen. Hierdoor kunnen de druiven zachtjes rijpen. Een lange rijpingstijd is namelijk van groot belang. De oogst van de druiven vind plaats in medio oktober . De druiven worden 10 uur gefermenteerd aan de hand van het maceratie proces, in roestvrijstalen tanks. Diepe grond boven gesteente; onmiskenbare mineraliteit; terrasvormige wijngaard op het zuiden; wijnstokken zijn tot 60 jaar oud. Kruidige en peperige grüner veltliner die goed ouderd!

Grüner Veltliner dac Organic 'Ried Reipersberg'

Login voor de prijs
Grüner Veltliner dac Organic 'Ried Reipersberg' is te bestellen in veelvoud van 6
Download Flesafbeelding