Cabernet Sauvignon 'Deakin'

Goed in de mond, krachtig, behoorlijk vol en heftig in de smaak, maar ook goed fruit, eucalyptus, sap, bessen en wat zachte tannines na. Veel zoet fruit, cassis, pruimen, kaneel, aangenaam zwoel, confituren, heerlijk rijp Cabernet. Een perfecte wijn voor bij een Provençaals gekruide lamskotelet, liefst van de grill, bij rood wild, zoals hert of haas, of na het eten, bij een zacht belegen boerenkaas.
KleurRobijnrood.
GeurVeel zoet fruit, cassis, pruimen, kaneel, aangenaam zwoel, confiture, heerlijk rijp Cabernet.
SmaakGoed in de mond, krachtig, behoorlijk vol en heftig in de smaak, maar ook goed fruit, eucalyptus, sap, bessen en wat zachte tannines na.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijEen perfecte wijn voor bij een Provençaals gekruide lamskotelet, liefst van de grill, bij rood wild, zoals hert of haas, of na het eten, bij een zacht belegen boerenkaas.
Jaar2018
Alcoholpercentage14
LandAustralië
RegioRed Cliffs, Victoria
Druifcabernet sauvignon
Volume0,75
Productnummer080540
Cabernet Sauvignon 'Deakin' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De Cabernet-Sauvignon rijpt in de wijngaarden van Deakin op voortreffelijke wijze. Het uitgesproken warme zomerweer doet de laatrijpende druiven meer dan goed. Op deze manier krijgt de wijn een uitgesproken warm en rijp karakter, met tonen van zwoelheid en heerlijk rijp fruit. De tannines, die bij veel wijnen van de Cabernet-Sauvignon nog wel eens aan de stroeve kant willen zijn, zijn dan ook heerlijk zacht en afgerond.