Chardonnay vdp d'Oc 'Saint Seine'

Heerlijke soepele Chardonnay, volgens het boekje, fris en opwekkend, aangenaam tropisch fruit, heerlijk droog en sappig wit, maar geen moment te streng. Lekker bij terrine van zalm en zomergroenten, pasta met kip, salade met intkvis.
KleurHelder strogeel
GeurBloemen, citrus, perzik, aantrekkelijk, opwekkend en levendig in de geur, heerlijk wit fruit, met een vleugje vanille
SmaakLichtvoetig en open, exotisch, zacht en gemakkelijk, droog maar helemaal niet streng.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijTerrine van zalm en zomergroenten, pasta met kip, salade met intkvis
Jaar2018
Alcoholpercentage13,5
LandFrankrijk
RegioLanguedoc-Roussillon
Druifchardonnay
Volume0,75
Productnummer045700
Productbeschrijving
Details
De Chardonnay wordt gemaakt op basis van eersteklas druiven, van wijngaarden die al rond de twintig jaar oud zijn. De ondergrond bestaat deels uit een mengsel van klei en leem, en deels uit gronden met een hoog gehalte aan verweerd basalt. De opbrengsten zijn laag: met 40 hectoliter per hectare de helft van wat is toegestaan voor Vin de Pays. Daarmee wil wijnmaker Eric Moec een wijn produceren die karakter en kracht heeft, en die ook wat houtrijping kan hebben. Tweederde van de wijn gist op roestvrij staal, om het fruit te behouden. Dit deel ondergaat ook geen appelmelkzuur gisting, De rest, eenderde, ondergaat zijn volledige gisting op eikenhouten barriques. Een slimme combinatie, die zorgt voor een Chardonnay die mooi fris en levendig is, maar tegelijk ook rijkdom heeft en subtiele houttonen. Heerlijk wit.