Malbec La Posta 'Paulucci'

Een heerlijke pure en elegante Malbec, het fruit spettert het glas uit, pruimen en kersen, frambozen, fijn vanille en specerijen, in de mond mooi soepel en peperig, specerijen, vanille en toast, karamel en koffie, lekker stevig. Krachtige rode wijn. Mooi bij linzen met pancetta, gekruide worstjes, belegen boerenkazen.
Awards:
Oogstjaar 2019 - 9 Sterwijn (DGH)
Oogstjaar 2020 - 90pt (Vinous)
Oogstjaar 2020 - 4 sterren (Perswijn)

Proefnotitie

Kleur Diep paarsrood.
Geur Het fruit spettert het glas uit, pruimen en kersen, frambozen, fijn vanille en specerijen.
Smaak Mooi soepel en peperig, specerijen, vanille en toast, karamel en koffie, verleidelijk en sappig, lekker stevig. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur 15-18℃
Serveersuggestie Mooi bij linzen met pancetta, gekruide worstjes, belegen boerenkazen.
Jaar 2021
Land Argentinië
Regio Mendoza
Druif malbec

Technische gegevens

Artikelnummer 064825
Wijnhuis La Posta
Alcoholpercentage 13.70
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Conglomerated
Barcode Fles 07794450093509
Barcode Doos 30835603001243

Beschrijving

Laura Catena –dochter van de befaamde wijnpionier Nicolas Catena- zette de serie La Posta wijnen op om de kleinere wijnboeren van Mendoza een eigen podium te geven, in plaats van een naamloos plekje in de lokale coöperatie. De wijnen zijn La Posta genoemd, naar de typisch lokale kroeg die je hier overal vindt aan de kant van de weg. 


De heer Angel Paulucci kwam oorspronkelijk vanuit Italië naar Mendoza op zoek naar een baan als automonteur. Nadat hij hectares land had gekocht voor een zeer lage prijs, overtuigde zijn familievriend hem ervan een wijngaard te planten en malbec te laten groeien. Hij deed dit in 1972 en vandaag de dag blijft de wijngaard van Angel Paulucci onder andere malbec van oude wijnstokken produceren. De wijngaarden, gelegen in Ugarteche - Luján de Cuyo, zijn van alluviale grondleem met 30% klei die de gemiddelde worteltemperatuur verlaagt en helpt bij het vasthouden van water. Tijdens het vinificatieproces wordt 50% van de wijn gerijpt in Franse eikenhouten vaten gedurende 10 maanden. Waarvan 15% nieuwe vaten en 15% tweede en derde gebruikte vaten. De andere 70% rijpt in roestvrijstalen tanks. Dit levert een elegante en doordrinkbare wijn op.

Malbec La Posta 'Paulucci'

Login voor de prijs
Malbec La Posta 'Paulucci' is te bestellen in veelvoud van 12
Download Flesafbeelding