Malbec La Posta 'Pizzella'

Het fruit staat hier voorop, door de prachtige aromatische druiven die worden geoogst, en door voorzichtig houtgebruik, met heerlijk bessen, cassis, vanille, confiture, jeneverbes, kruiden en chocola, in de smaak concentratie en diepgang, met mooi hout, fijn vanille en zwarte peper, mooie zuren. Krachtige en intense rode wijn. Fijn met eendenborst met bessensaus, lamskotelet van de grill, pepersteak, belegen kazen. 
Awards:
Oogstjaar 2020 - 4 sterren (Perswijn) 
Oogstjaar 2021 - 90pt (Robert Parker) 
Oogstjaar 2022 - 90pt (Tim Atkin)

Proefnotitie

Kleur Diep robijnrood.
Geur Heerlijk bessen, cassis, puur fruit, zwarte kersen, vanille, confiture, jeneverbes, kruiden en chocola.
Smaak Concentratie en diepgang, zwarte bessen en vleugje chocola, mooi hout, fijn vanille en zwarte peper, mooie zuren, lekker stevig en smaakvol. Krachtige en intense rode wijn.
Serveertemperatuur 15-18℃
Serveersuggestie Fijn met eendenborst met bessensaus, lamskotelet van de grill, pepersteak, belegen kazen.
Jaar 2022
Land Argentinië
Regio Mendoza
Druif malbec

Technische gegevens

Artikelnummer 064822
Wijnhuis La Posta
Alcoholpercentage 13.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Conglomerated
Barcode Fles 07794450093516
Barcode Doos 30835603001311

Beschrijving

Laura Catena –dochter van de befaamde wijnpionier Nicolas Catena- zette de serie La Posta wijnen op om de kleinere wijnboeren van Mendoza een eigen podium te geven, in plaats van een naamloos plekje in de lokale coöperatie. De wijnen zijn La Posta genoemd, naar de typisch lokale kroeg die je hier overal vindt aan de kant van de weg. 
Paula en Pablo Pizzella zijn relatieve nieuwkomers in Mendoza. Uit liefde voor de natuur verlaten twee leraren de stad Buenos Aires voor Mendoza. Paula en Pablo Pizzella waren leraren lichamelijke opvoeding. Ze trokken direct de aandacht met hun wijnen afkomstig van hooggelegen, koele wijngaarden, op een hoogte van 1100 meter. Met hun drie kinderen richten ze zich nu op hun 10 hectare wijngaard in de Uco Valley. Dat betekent wel dat hij met zeer veel warmte en aandacht wordt verzorgd. Geen wonder dat dit mooie Malbecs oplevert. De wijngaarden zijn aangeplant in 1998 en de bodem bestaat uit zanderige leem, zand, slib en klei met 20% stenen bedekt met kalksteen. Het fruit staat hier voorop, door de prachtige aromatische druiven die worden geoogst, en door voorzichtig houtgebruik. Niet meer dan 15% van de vaten wordt jaarlijks vernieuwd, wat een subtiel houtaroma oplevert. Een bijzondere, prachtig getypeerde Malbec.

Malbec La Posta 'Pizzella'

Login voor de prijs
Malbec La Posta 'Pizzella' is te bestellen in veelvoud van 12
Download Flesafbeelding