Malbec 'Old Vine'

Met Luca Wines geeft Laura Catena oude malbec-stokken een nieuw leven. Daar waar deze stokken eerst werden gebruikt voor bulkproductie, worden er nu kwaliteitswijnen van gemaakt. Lage rendementen en state-of-the-art wijnbereiding zorgen ervoor dat de wijn de beste expressie van malbec laat zien. Het resultaat is een Malbec met een diepe kleur, rood en zwart fruit en een heerlijke kruidigheid. Uiteraard lekker bij Argentijnse steak, maar ook heel goed te combineren met semi-harde kazen. 
Awards: 
Oogstjaar 2020 - 91pt (Vinous)
Oogstjaar 2021 - 92pt (Robert Parker)
Oogstjaar 2021 - 93pt (Tim Atkin)

Proefnotitie

Kleur Paarsrood
Geur Rood en zwart fruit, veel kruiden en tonen van chocolade.
Smaak In de smaak springt het aroma van kersen eruit en wordt vergezeld door een hint van espresso op de achtergrond. De wijn heeft een volle body met een levendige zuurgraad dat resulteert in een afdronk die maar blijft duren.
Serveertemperatuur 12-16℃
Serveersuggestie Kalfsvlees, wild gevogelte en lamsvlees. Ook lekker bij semi-harde kazen.
Jaar 2019
Land Argentinië
Regio Mendoza
Druif malbec

Technische gegevens

Artikelnummer 064856
Wijnhuis Luca
Alcoholpercentage 13.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 7798126080237
Barcode Doos 37798126080238

Beschrijving

De oude malbec-stokken van de Mendoza een nieuw leven inblazen, dat is het doel van Laura Catena, oprichter van Luca Wines. De druiven van deze stokken verdwenen voorheen in de bulkproductie, maar krijgen nu de roem die ze verdienen. De rendementen worden laag gehouden om de kwaliteit hoog te houden. Er vindt een traditionele vinificatie plaats, gevolgd door een houtrijping van twaalf maanden in eikenhouten vaten, waarvan 35% nieuw en de rest tweedejaars. De wijn heeft een groot bewaarpotentieel.

Malbec 'Old Vine'

Login voor de prijs
Malbec 'Old Vine' is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding