Nero d'Avola Sicilia doc 'Lamùri'

Warm, met zoete kersen, confiture, open, mooi mint, eucalyptus, kirsch, zwoel,complex en interessant, met een heerlijke smaak, rijk, met kersen, bessen, zoete pruimen, room, zachte tannines, heel verleidelijk en breed, teer, leer, drop en kaneel. Geniet hem bij lamsvlees van de grill, eendenborst, een stevig pastagerecht, lichtbelegen kazen.
Awards:
Oogstjaar 2018 - 92pt (James Suckling)
Oogstjaar 2018 - 9- (De Grote Hamersma)

Proefnotitie

Kleur Diep robijnrood.
Geur Warm, met zoete kersen, confiture, open, mooi mint, eucalyptus, kirsch, zwoel, complex en interessant.
Smaak Een heerlijke smaak, rijk, met kersen, bessen, zoete pruimen, room, zachte tannines, heel verleidelijk en breed, teer, leer, drop en kaneel.
Serveertemperatuur 15-18℃
Serveersuggestie Lamsvlees van de grill, eendenborst, een stevig pastagerecht, lichtbelegen kazen.
Jaar 2020
Land Italië
Regio Sicilia
Druif nero d'avola

Technische gegevens

Artikelnummer 012091
Wijnhuis Tasca D'almerita
Alcoholpercentage 13.00
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 80524625410434
Barcode Doos 80524625414258

Beschrijving

In Italië leeft sterk het besef dat de aanplant van internationale druiven voor de bekendheid van de wijnen van belang is, maar dat de eigen, lokale druiven, niet mogen worden vergeten. Dat is dan ook zeker niet het geval bij de nero d’Avola, een typisch Siciliaanse blauwe druif, die we tegenwoordig meer en meer tegenkomen. Voordeel is zijn bestendigheid tegen het onbarmhartig hete klimaat van dit eiland, waarin hij toch altijd wat zuren en frisheid weet te behouden. De Lamùri wordt bovendien gemaakt op basis van lage opbrengsten, zodat hij veel kracht en rijp fruit heeft. Heerlijk. Door een rijping van 10 maanden op Frans eiken krijgt hij een bijzondere verfijning en rijpheid. Een bijzonder glas rood, écht Siciliaans, gul en rijk.

Nero d'Avola Sicilia doc 'Lamùri'

Login voor de prijs
Nero d'Avola Sicilia doc 'Lamùri' is te bestellen in veelvoud van 6
Download Flesafbeelding