Petrucci doc Organic 'Melo' 2017 Magnum

Petrucci Melo heeft een expressieve geur van donker fruit gepaard met wat aroma’s van grafiet en laurier. De wijn is intens smaakvol met veel spanning en heeft tonen van laurier en olijven. Het is een expressieve wijn met goed geïntegreerd eikenhout, een wijn met body en precisie. Heerlijk bij vleesgerechten of een bospaddenstoelen risotto. Petrucci 'Melo' is wat slanker en fijner dan Petrucci Anfiteatro.

Proefnotitie

Kleur Dieprood.
Geur Expressieve geur van donker fruit, grafiet, laurier en kers.
Smaak Intens met veel spanning, tonen van laurier en olijf, expressief met goed geïntegreerd eiken. Enorme body en precisie.
Serveertemperatuur 15-18℃
Serveersuggestie Bospaddenstoelen risotto, lamsrack, hertenfilet of Bistecca alla Fiorentina.
Jaar 2017
Land Italië
Regio Toscane
Druif sangiovese

Technische gegevens

Artikelnummer 012832
Wijnhuis Podere Forte
Alcoholpercentage 15.00
Inhoud 1,5
Flesafsluiting Kurk (natuur)

Beschrijving

Petrucci werd voor het eerst gemaakt in 2001 en is de "grand Cru", het symbool van Podere Forte, met de maximale uitdrukking van de bedrijfsfilosofie, die door middel van liefdespassie en nauwgezette zorg een productie van de hoogste kwaliteit nastreeft. Deze wijn wordt exclusief gemaakt van de beste cru’s. De Melo wijngaard werd aangelegd in 2003, op een van de beste percelen van het landgoed dankzij zijn unieke pedologische en klimaatkenmerk. De bodem bestaat uit opkomend leisteen gemixt met klei. Per hectare zijn er 6.250 wijnranken aangeplant, biologisch beheerd volgens de biodynamische principes. Er wordt met de hand geoogst, hectare per hectare, in meerdere rondes, waarbij alleen de perfect gerijpte druiven geplukt worden. Na een zorgvuldige handmatige selectie volgt een optische selectie van elke druif afzonderlijk. Het sap ondergaat een spontane vergisting in Frans eiken vaten bij een temperatuur tussen 27 - 30°C en wordt gevinifieerd als een aparte cru. Het contact met de schillen duurt tot 35 dagen. De malolactische gisting vindt plaats Franse eikenhouten barriques van 225 - 228 liter en in tonneaux van 600 liter, waarin de wijn nog zo’n 18 a 20 maanden rijpt. Nadat de wijn is gebotteld blijven de flessen nog minimaal 12 maanden rusten in de kelders voor ze verkocht worden.

Petrucci doc Organic 'Melo' 2017 Magnum

Login voor de prijs
Petrucci doc Organic 'Melo' 2017 Magnum is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding