Pinot Noir 'Art of Creation'

De wijn doet zijn naam eer aan: pure kunst in een glas. Niet alleen de wijngaarden zijn geselecteerd bij het maken van deze wijn, ook na de gisting volgt er een selectie. Alleen het beste is goed genoeg. Een krachtige Pinot Noir met intense aroma's van donkere kersen, rozenblaadjes en kruidigheid.
KleurLicht robijnrood
GeurAroma's van rozenblaadjes, donkere kersen, peper en anijs.
SmaakComplex in de mond: weelderige lagen van kersen en pruimen vermengen zich met aardse smaken van paddenstoelen en specerijen.
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijLekker bij een mousse van eendenlever met frambozen en tijm. Ook heerlijk bij confit de canard.
Jaar2017
Alcoholpercentage14,5
LandZuid-Afrika
RegioWalker Bay
Druifpinot noir
Volume0,75
Productnummer091675
Pinot Noir 'Art of Creation' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De wijn doet zijn naam eer aan: pure kunst in een glas. Voor Pinot Noir 'Art of Creation' worden niet alleen wijngaarden zorgvuldig uitgezocht, ook na de vinificatie wordt een selectie gemaakt. Alleen de beste vaten worden gebruikt voor de final blend. Voor 40% van de oogst geldt een traditionele vinificatie met hele trossen, dus zonder te ontstelen en te kneuzen. Dit is bijzonder geschikt voor pinot noir, omdat het meer kleur, aroma's en structuur onttrekt. Na de gisting blijft de wijn nog een jaar rijpen op eikenhouten vaten, waarvan 50% nieuw is. De wijn wordt licht gefilterd (om zo weinig mogelijk smaak te verliezen) en vervolgens gebotteld. De wijn is op dronk, maar kan zeker tien tot vijftien jaar bewaard worden.