Riesling Organic 'Black Vintage'

Oostenrijkste, op natuurlijke wijze gemaakte Riesling van de Königsberg-wijngaard. De wijn weerspiegelt het unieke terroir met zijn interessante mineraliteit, gelaagd mondgevoel en aroma's van abrikozen, citroenschil en witte bloemen. Heerlijke wijn als begeleider van sushi en sashimi.

Proefnotitie

Kleur Citroengeel.
Smaak Natuurlijk gemaakte Riesling met een precieze fruitigheid, mineralige structuur en een frisheid waarvan je gaat watertanden.
Serveersuggestie Lekker bij de Thaise keuken. Ook heerlijk bij sushi en sashimi.
Jaar 2019
Land Oostenrijk
Regio Niederösterreich
Druif riesling

Technische gegevens

Artikelnummer 077321
Wijnhuis Gruber Roschitz
Alcoholpercentage 12.00
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 9005634995198
Barcode Doos 9005634995013

Beschrijving

Voor de biologische Riesling Black Vintage komen de druiven van de Königsberg-wijngaard. De bodem bestaat uit graniet met een toplaag van löss en ligt op een hoogte van ongeveer 310 meter. Na de oogst krijgen de riesling druiven een schilweking van 15 uur om kleur, geur en smaak te onttrekken. Daarna worden ze geperst en vergist. De vergisting vindt plaats in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 18 tot 22 graden in een rustig tempo (ongeveer 50 dagen). Daarna blijft de wijn rijpen op de gistcellen. Deze 'rijping sur lie' draagt bij aan de complexiteit en maakt de wijn iets ronder van smaak. 

Riesling Organic 'Black Vintage'

Login voor de prijs
Riesling Organic 'Black Vintage' is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding