Rioja Blanco doca 'Finca Alto Cantabria' VS

Een spetterende geur met mint, appel, peer, aangenaam zoet vanille, bloemig, mooi citrusfruit en een vleugje banaan; de smaak is rijk en krachtig, met veel exotisch fruit, appel, meloen, mooie zuren en een aangename vanilletoon, licht getoast. Drink hem bij vis met rijke saus, wit vlees of foie gras.
Awards:
Oogstjaar 2019 - 95pt (Decanter)
Oogstjaar 2019 - 8- & Finalist Wijn van het Jaar 2021 (Proefschrift)
Oogstjaar 2020 - 95pt (Tim Atkin)

Proefnotitie

Kleur Helder goudgeel.
Geur Mint, appel, peer, aangenaam zoet vanille, bloemig, mooi citrusfruit en een vleugje banaan.
Smaak Rijk en krachtig, veel exotisch fruit, met appel, meloen, noten, mooie zuren en een aangename vanilletoon, licht getoast.
Serveertemperatuur 12-16℃
Serveersuggestie Vis met rijke saus, wit vlees of foie gras.
Jaar 2021
Land Spanje
Regio Rioja
Druif viura

Technische gegevens

Artikelnummer 035641
Wijnhuis Valdemar
Alcoholpercentage 13.00
Inhoud 0,75
Barcode Fles 08412619130320
Barcode Doos 08412619136322

Beschrijving

De hele wereld barst van de op hout gegiste Chardonnay. Hoe goed dat type wijn ook kan zijn, het is verfrissend om eens een goede witte wijn tegen te komen van een andere druif, de viura in dit geval. De familie Bujanda gebruikt alleen de beste viura druiven voor deze single vineyard wijn die in 1989 de eerste houtgerijpte witte wijn uit Rioja was. Inmiddels is de Alto de Cantabria-wijngaard één van de eerste wijngaarden met kwalificatie "Viñedo Singular".Deze kwalificatie onderstreept het unieke karakter van deze wijngaard. Elke vintage wordt onder streng toezicht van het Consejo Regulador Rioja, de 'Raad van Toezicht' van de wijnregio, getoetst aan de kwaliteitseisen. De eerste vintage als Viñedo Singular is 2019. De fermentatie en rijping van 6 maanden in Frans eikenhouten barriques levert een wijn op die krachtig en exotisch van karakter is, maar die toch fris wordt gehouden door de zuren van de viura-druif. Een eigenzinnige wijn, typisch voor de druif en de streek, mooi vol en krachtig.

Rioja Blanco doca 'Finca Alto Cantabria' VS

Login voor de prijs
Download Flesafbeelding