Vencocello

Vencocello is een likeur gebaseerd op het meest krachtige van de venkel: het venkel zaad. De oorsprong van deze likeur ligt in Rimini, waar je de wilde venkel tussen velden met olijfbomen, op bergtoppen, op droge zonnige plaatsen, in onontgonnen land en aan de rand van de wegen en grindhellingen vindt. Serveer de Vencocello als spritz bij schaal- en schelpdieren, visgerechten, kip, asperges en frisse salades. Ook heerlijk als digestief.

Proefnotitie

Kleur Helder licht groengeel
Geur Volle geur van anijs
Land Nederland
Druif niet van toepassing

Technische gegevens

Artikelnummer 054800
Wijnhuis The Stillery
Alcoholpercentage 28.00
Inhoud 0,5
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 7141254967558
Barcode Doos 8720256540137

Beschrijving

Rimini staat bekend om zijn uitgestrekte Adriatische stranden, om de oude stad met haar rijke geschiedenis die strekt van de Romeinse tijd tot de renaissance, en zijn perfect wandelbare straten. Rimini is ook de geboorteplaats van onze geliefde Vencocello. Een man uit Amsterdam verkendedeze stad in de hoogtijdagen van de vorige eeuw.

Toen hij door de oude binnenstad van Rimini dwaalde en de geschiedenis en architectuur, de artnouveau en de Italiaanse keuken in zich opnam, werd hij verliefd. Wanneer hij een avond dineerde in het huis van twee oudere zussen in het oude centrum van Rimini ging hij voor het blok. Hij werd niet verliefd op de zussen maar op hun huisgemaakte Vencocello, de likeur op basis van wilde venkel.

Hij nam de Vencocello mee naar Amsterdam en serveerde het in zijn restaurant waar het een grote hit werd onder zijn vrienden, zijn gasten en iedereen die maar een slokje wilde proeven. Vencocello, de likeur op basis van venkel, wordt nu in Amsterdam geproduceerd met dezelfde zorg entoewijding waarmee de zussen uit Rimini het ooit maakten.

Vencocello

Login voor de prijs
Vencocello is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding