Viognier 'Barranco'

Dit is een dijk van een viognier en uniek in zijn soort. Elegante aroma’s en een subtiele geuren van bloemen, droog wit fruit en kruiden, met een verkwikkende rinse geur op de achtergrond. Zeer elegant in de smaak, romig maar tegelijkertijd zeer fris. De viognier druiven leveren een fantastische levendigheid, dankzij een koude nachtelijke bergbries over de wijngaarden.
Awards:
Oogstjaar 2018 - 90pt (Vinous)
Oogstjaar 2018 - 92pt (Tim Atkin)
Oogstjaar 2019 - 94pt (Tim Atkin)

Proefnotitie

Kleur Helder strogeel.
Geur Elegante aroma’s en een subtiele geuren van bloemen, droog wit fruit en kruiden, met een verkwikkende rinse geur op de achtergrond.
Smaak Zeer elegant in de smaak, romig maar tegelijkertijd zeer fris en levendig.
Serveersuggestie Asperges, schaal- en schelpdieren, visgerechten en gerechten met kalfsvlees.
Jaar 2020
Land Chili
Regio Limari Valley
Druif viognier

Technische gegevens

Artikelnummer 069010
Wijnhuis Tabali
Alcoholpercentage 13.50
Inhoud 0,75
Barcode Fles 7804647210548
Barcode Doos 17804647210545

Beschrijving

Viognier Barranco wordt gemaakt van druiven afkomstig van de Río Hurtado wijngaarden in de Limarí Vallei. De wijngaarden liggen op een hoogte van 1.600 meter boven zeeniveau. Deze single mountain vineyard is een van de drie hoogstgelegen wijngaarden in Chili. De stokken staan aangeplant op de oostelijke helling en ontvangen alleen zon in de ochtenden. De dag- en nachttemperatuur kan zelfs met (meer dan) 20°C verschillen.
De grond waar deze wijngaard wordt aangeplant is bijzonder, omdat deze zich precies bevindt waar de alluviale grond een colluviaal profiel ontmoet. De alluviale grond wordt gevormd door materiaal dat door de Hurtado-rivier wordt meegesleept, terwijl de colluviale grond wordt gevormd door aardverschuivingen van rotsen van hogere bergketens. In beide gevallen is de rots van vulkanische oorsprong.
De oogst vindt plaats op het moment dat de druiven hun optimale fenolische rijpheid bereiken. De trossen van de druiven worden met de hand geselecteerd en vervolgens wordt de hele tros geperst. De fermentatie vindt plaats in kleine roestvrijstalen tanks met strikte temperatuurregeling om alle fruittonen in takt te houden.

Viognier 'Barranco'

Login voor de prijs
Viognier 'Barranco' is te bestellen in veelvoud van 6
Download Flesafbeelding