Librandi

Het wijnhuis: Librandi

De naam van de familie Librandi is onlosmakelijk verbonden met die van de wijn uit de DOC Cirò. Librandi is een familie van wijnboeren, die al vier generaties met veel liefde zijn wijngaarden bewerkt.  Aanvankelijk werden alleen druiven geteeld, maar de familieleden besloten in de jaren vijftig van de vorige eeuw een eigen wijnbedrijf op te zetten, en de wijnen zelf te gaan bottelen. Het streven was het opzetten van een moderne onderneming gericht op het verwerven van meer bekendheid voor de wijnen uit deze streek. Daarin is Librandi wonderwel geslaagd.

De broers Antonio en Nicodemo Librandi hebben zich er op toegelegd het bedrijf en het wijnmaken te moderniseren, met behoud van de balans tussen traditie en innovatie. Bij hun werk hebben ze gebruik gemaakt van de adviezen van Donato Lanati, hoogleraar oenologie aan de universiteiten van Turijn en Florence, die heeft geholpen de wijnen te moderniseren, met behoud van hun typische karakter.

Op een heuvel bouwden de Librandi’s een modern wijnbedrijf, waar met respect voor de oude traditie van de streek mooie wijnen worden geproduceerd die internationaal hoog aangeschreven staan. De wijngaarden werden sterk verbeterd in kwaliteit, door de aanplant van de beste druivenrassen en door het terugbrengen van de opbrengsten in de wijngaarden.

Zij hebben zich enorm ingespannen om de klassieke gaglioppo-druif de plaats te geven die hij internationaal verdient. De Librandi’s worden daarbij geholpen door de bijzondere ligging van de wijngaarden, aan de voet van de zwarte bergen, die zorgen voor een groot verschil in temperatuur tussen dag en nacht, van groot belang voor de frisheid en aroma’s in de druiven. Ook andere lokale druiven worden voor de wijnen gebruikt, zoals de succesvolle mantonico.

Daarnaast heeft Librandi moderne, Franse rassen aangeplant om internationaal mee te kunnen doen met de bekende populaire wijnen op basis van één druivenras. Daarvoor werden Chardonnay, Sauvignon, Cabernet-Sauvignon en Cabernet-Franc neergezet. Een van de meest succesvolle wijnen, de Gravello, is een blend van Gaglioppo met eenderde Cabernet-Sauvignon. Toch zijn het de afgelopen jaren vooral de autochtone druiven die het meest worden benadrukt en die ook het meeste succes brengen, omdat ze de eigenheid van de streek het beste voor het voetlicht brengen.

Men bezit in totaal circa 65 hectaren wijngaard, waarvan 25 in de gemeente Cirò en 40 in de gemeente Strongoli, op 15 km afstand van Cirò. Daarnaast worden druiven betrokken van andere producenten, zodat in totaal druiven worden verwerkt van 230 hectare wijngaarden. Dit, in combinatie met de kwaliteit van de aangeleverde druiven betekent dat Librandi wijnen produceert van een bijzonder hoog niveau, waarin traditie wordt gecombineerd met modern wijn maken.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

10 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Bianco Melissa doc 'Asylia'
  Login voor de prijs
 2. Calabria Bianco igt 'Critone'
  Login voor de prijs
 3. Calabria Bianco igt 'Efeso'
  Login voor de prijs
 4. Calabria Rosso igt 'Gravello'
  Login voor de prijs
 5. Calabria Rosso igt 'Megonio'
  Login voor de prijs
 6. Cirò Bianco doc 'Segno Librandi'
  Login voor de prijs
 7. Cirò Rosso Class. Sup. Ris. doc 'Duca Sanfelice'
  Login voor de prijs
 8. Cirò Rosso Classico doc 'Segno Librandi'
  Login voor de prijs
 9. Rosso Melissa doc 'Asylia'
  Login voor de prijs
 10. Vino Passito Bianco Val di Neto igt 'Le Passule'
  Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

10 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst