Pinet

Het Wijnhuis: Château de Pinet - Gaujal de Saint Bon

Château de Pinet - Gaujal de Saint Bon is een wijndomein met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw. Het is het oudste wijndomein in de AOC Picpoul de Pinet regio en wordt vandaag de dag geleid door twee vrouwen: Simone Gaujal en haar dochter. Het domein telt 45 hectare aan wijngaarden, gelegen in de gemeenten Pinet, Pomérols en Florensac. Het ligt in het zuiden van Frankrijk tussen Béziers en Montpellier.

De meeste wijngaarden van Château de Pinet - Gaujal de Saint Bon liggen op het zuiden tot zuidoosten en hebben daarmee een optimale ligging ten opzichte van de zon. Door de nabijheid van de zee wordt er tevens voor verfrissing gezorgd. De bodem bestaat voornamelijk uit kalkrijke klei, aangevuld met fossiele oesterschelpen.

Het klimaat en de bodem van Château de Pinet - Gaujal de Saint Bon bieden de ideale omstandigheden voor de groei van verschillende druivenrassen. Voor de witte wijnen heeft het domein piquepoul, chardonnay, terret-bourret en roussanne aangeplant, terwijl er voor de rode wijnen voornamelijk internationale druivenrassen worden gebruikt, waaronder merlot, syrah, cabernet sauvignon, grenache en cinsault. Daarnaast staat ook de rode versie van piquepoul (piquepoul noir) en alicante bouschet aangeplant.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. Picpoul de Pinet aop 'Cuvée des Comtesses'
    Login voor de prijs
  2. Picpoul de Pinet aop 'Cuvée des Dames’
    Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst