Vandeurzen

Het wijnhuis: Wijnkasteel Vandeurzen

In de rust en het groen, vlakbij de Belgische plaats Leuven, bevindt zich het Wijnkasteel Vandeurzen. De oorsprong van het kasteel gaat terug tot 1661. In 2013 kocht Urbain Vandeurzen het kasteeldomein met naast het kasteel, de 18de -eeuwse hoeve en de 11 hectare landbouwgrond. Na een lange carrière in de technologiesector droomde Urbain al langer van iets anders, iets vernieuwends. Urbain droomde ervan om de drukte van meetings, luchthavens en hotels te compenseren met rust, schoonheid en een open ruimte. Het Wijnkasteel bevat dit alle drie.

De familie Vandeurzen had de droom om het kasteeldomein in zijn volledige pracht en glorie te herstellen inclusief de wijngaard. Waarbij hun passie voor wijn werd gedeeld met wijnmaker Daniël Medarts, tevens eigenaar van Wijndomein Kitsberg waarmee hij al meerdere malen met zijn wijnen in de prijzen is gevallen. Na enkele gesprekken bood de Familie Vandeurzen Daniël de kans om iets moois te maken van hun wijnen. Dat ze in deze streek atypische druivenstokken hebben aangeplant maakte de uitdaging nog mooier. Met een duidelijk plan, een strikte snoei, trosreductie en juiste bepaling van de oogst, weet Daniël pareltjes als albariño, tempranillo en grüner veltliner ook in het Belgische Linden goed tot hun recht te laten komen.

De 11 hectare hellende flanken tegenover het kasteel zijn een zeldzaam stukje open ruimte in een erg verkavelde streek. Omdat de bodem erg geschikt is en de zuidelijke georiënteerde hellingen een echt microklimaat hebben, zijn ze getransformeerd tot de tweede grootste wijngaard in Vlaanderen.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Albarino 'Pure White'
  Login voor de prijs
 2. Chardonnay 'Pure White'
  Login voor de prijs
 3. Chardonnay Prestige 'Pure White'
  Login voor de prijs
 4. Cuvée 'Pure Red'
  Login voor de prijs
 5. Grüner Veltliner 'Pure White'
  Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst